ေကာက္႐ိုးမိႈ............၁၀က်ပ္သား
![]() |
မိႈ၊ကန္စြန္းေရစပ္စပ္ခ်က္ |
ၾကက္သြန္နီ.. ..........၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ............၃တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး............၁လုံး
င႐ုတ္သီးစိမ္း.. ........၂ေတာင့္
င႐ုတ္ခြဲၾကမ္းမႈန္႔........အနည္းငယ္
မိႈကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေလးျခမ္းခြဲထားပါ။
လယ္ကန္စြန္းကိုႏုတဲ့အပိုင္းေလးေရြးၿပီးသန္႔စင္ပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ငရုတ္သီးစိမ္းကိုပါးပါးလွီးပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴကိုညႇက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
အိုးတစ္လုံးထဲမွာေရလက္ဖက္ရည္ပန္းကန္၁လုံးစာႏွင့့္အတူမွိဳ၊ကန္စြန္းရြက္မွအပက်န္သည့္အရာမ်ားကိုေရာထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။
ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ျဖင့္အရသာသြင္းေပးပါ။
ျပဳတ္ရည္ဆူၿပီဆိုတာႏွင့္မိႈကိုဦးစြာထည့္ပါ။မီးရိွန္ကိုအျမႇင့္ဆုံးတင္ၿပီးမွကန္စြန္းရြက္ထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ေမႊၿပီးကန္စြန္းရြက္ေတြအေရာင္မေျပာင္းခင္မွာတည္ခင္းမည့္ပန္းကန္ထဲသို႔လွယ္ထည့္ပါ။
မွတ္ခ်က္။အိုးထဲမွာအခ်ိန္ၾကာျမႇင့္စြာထားလွ်င္အိုးအပူရိွန္ေၾကာင့္ကန္စြန္းရြက္ေတြဝါသြားတတ္ပါသည္။
0 comments:
Post a Comment