ေစ်းေတြထဲမွာစိမ္းစားသရက္သီးရင့္ရင့္ေတြေပၚေနပါၿပီ။
သရက္သီးစိမ္းကိုအမွ်င္ခပ္ႀကီးႀကီးျခစ္ၿပီးသုပ္စားရတာကလဲရသီစာအရသာတစ္မ်ိဳးပါပဲ။
သရက္သီးစိမ္းႀကီးႀကီး............၂လုံး
ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔......................၂ဇြန္း
မွ်င္ငါးပိ................................အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီဆီခ်က္.............၁ဇြန္း
ေျမပဲေထာင္း..........................၂ဇြန္း
ပဲက်က္မႈန္႔.............................အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေလွာ္မႈန္႔.. .....................အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း.. ......................၃ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီ...........................၂လုံး
သရက္သီးကိုအခြံခြာၿပီးအမွ်င္ျခစ္ပါ။အမွ်င္ျခစ္ၿပီးတာနဲ႔ဆားပါတဲ့ေရထဲမွာ(၅)မိနစ္ခန္႔စိမ္ထားပါ။
ငါးပိကိုမီးအနည္ငယ္ကင္ေပးၿပီးေခ်မႊထားပါ။
ပုစြန္ေျခာက္၊ေျမပဲတို႔ကိုသီးသန္႔စီညႇက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ ကို နီဝါ ေလးရေအာင္ဆီသတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီး၊ေရေဆး၊စစ္ထားပါ။င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုလဲပါးပါးလွီးပါ။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား အရံသင့္ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ဆားရည္စိမ္ထားတဲ့သရက္သီးေတြကိုေရေျပာင္စင္ေအာင္ေဆးၿပီးေရညႇစ္ထုတ္ပါ။
ဇလုံတစ္ခုထဲမွာစုေပါင္းထည့္ၿပီးဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊သၾကားေလးအနည္းငယ္ျဖည့္စြက္ကာသမသြားေအာင္ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ။
0 comments:
Post a Comment