ေထာင္းစားရတာအေကာင္းဆုံးပါ။
မရမ္းသီး.................၁၀က်ပ္သား
ပုစြန္ေျခာက္.............၂ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း.. .........၁၀ေတာင့္ခန္႔
ကုလားေအာ္သီး........၁ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ............၃တက္
မွ်င္ငါးပိ.. ................အနည္းငယ္
ပထမဦးဆုံးမရမ္းသီးေလးေတြကိုထက္ျခမ္းခြဲၿပီးအေစ့ထုတ္ပါ။
ခပ္ပါးပါးလွီးၿပီးဆားအနည္းငယ္ႏွင့္အတူ(၅)မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားေပးပါ။
ထိုစဥ္အခ်ိန္အတြင္းင႐ုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကိုေလွာ္ပါ။မွ်င္ငါးပိကိုမီးကင္ထားပါ။
ဆားႏွင့္ႏွပ္ထားေသာမရမ္းသီးေတြကိုေရႏွင့္ေဆးၿပီးေရစင္ေအာင္ညႇစ္ထားပါ။(ဆားႏွင့္နယ္ၿပီးေရေဆးျခင္းကအေစးဓာတ္ႏွင့္အခ်ဥ္ဓာတ္ကိုေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္)
ပုစြန္ေျခာက္ကိုဦးစြာေၾကေအာင္ေထာင္းပါ။ေလွာ္ထားေသာအေရာကိုထည့္ေထာင္းပါ။
မီးကင္ထားတဲ့ငါးပိထည့္ေထာင္းပါ။ေစးညႇက္သြားလွ်င္ေရစစ္ထားတဲ့မရမ္းသီးေတြကိုထည့္ေထာင္းေပးပါ။
မိမိႏွစ္သက္ေသာအရသာအတိုး၊အေလွ်ာ့ရေအာင္ဖန္တီးယူပါ။
0 comments:
Post a Comment