Thursday

မရမ္းသီးေထာင္း

မရမ္းသီးအကင္းေလးေတြစေပၚေနပါၿပီ။မရမ္းသီးကိုအခ်ဥ္ဓာတ္မလြန္ကဲခင္အကင္းသီးေလးေတြကိုမွ
ေထာင္းစားရတာအေကာင္းဆုံးပါ။

မရမ္းသီး.................၁၀က်ပ္သား
ပုစြန္ေျခာက္.............၂ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း.. .........၁၀ေတာင့္ခန္႔
ကုလားေအာ္သီး........၁ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ............၃တက္
မွ်င္ငါးပိ.. ................အနည္းငယ္

ပထမဦးဆုံးမရမ္းသီးေလးေတြကိုထက္ျခမ္းခြဲၿပီးအေစ့ထုတ္ပါ။

ခပ္ပါးပါးလွီးၿပီးဆားအနည္းငယ္ႏွင့္အတူ(၅)မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားေပးပါ။

ထိုစဥ္အခ်ိန္အတြင္းင႐ုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကိုေလွာ္ပါ။မွ်င္ငါးပိကိုမီးကင္ထားပါ။

ဆားႏွင့္ႏွပ္ထားေသာမရမ္းသီးေတြကိုေရႏွင့္ေဆးၿပီးေရစင္ေအာင္ညႇစ္ထားပါ။(ဆားႏွင့္နယ္ၿပီးေရေဆးျခင္းကအေစးဓာတ္ႏွင့္အခ်ဥ္ဓာတ္ကိုေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္)

ပုစြန္ေျခာက္ကိုဦးစြာေၾကေအာင္ေထာင္းပါ။ေလွာ္ထားေသာအေရာကိုထည့္ေထာင္းပါ။

မီးကင္ထားတဲ့ငါးပိထည့္ေထာင္းပါ။ေစးညႇက္သြားလွ်င္ေရစစ္ထားတဲ့မရမ္းသီးေတြကိုထည့္ေထာင္းေပးပါ။

မိမိႏွစ္သက္ေသာအရသာအတိုး၊အေလွ်ာ့ရေအာင္ဖန္တီးယူပါ။

0 comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 H M Channels | Designed With By Blogger Templates | Distributed By Gooyaabi Templates
Scroll To Top