ထမင္းျဖဴ ပန္းကန္လံုး(၂)လံုး
![]() |
သံပုရာထမင္း |
သံပုရာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္းခြဲ
မုန္ညင္းေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ဇြန္း
ပဲစဥ္းငံု လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
ကုလားပဲ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
ေျမပဲ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
သီဟိုေစ့ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၃ေတာင့္
င႐ုတ္ေျခာက္ ၅ေတာင့္
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ အနည္းငယ္
နႏြင္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဝက္
</br>
ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၂ဇြန္း
~ဒယ္အိုးတစ္ခုထဲတြင္ဆီကိုအပူေပး၍ဆီပူလွ်င္မုန္ညင္းေစ့ ပဲစဥ္းငံု ကုလားပဲ ေျမပဲ သီဟိုေစ့တို႔ကို(၂)မိနစ္ခန္႔ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
~ထို႔ေနာက္င႐ုတ္သီးစိမ္း င႐ုတ္ေျခာက္ နႏြင္းမႈန္႔ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္တို႔ကိုထည့္ေမႊ၍အနံ့ေမႊးလာလွ်င္သံပုရာရည္ထည့္ေပးပါ
~အရသာအတြက္ဆားအနည္းငယ္ထည့္ေပးပီးထမင္းျဖဴထည့္ကာသမေအာင္ခပ္ဖြဖြေမႊေပးပီးလွ်င္မီးပိတ္လို႔ရပါပီ
~ထို႔ေနာက္င႐ုတ္သီးစိမ္း င႐ုတ္ေျခာက္ နႏြင္းမႈန္႔ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္တို႔ကိုထည့္ေမႊ၍အနံ့ေမႊးလာလွ်င္သံပုရာရည္ထည့္ေပးပါ
~အရသာအတြက္ဆားအနည္းငယ္ထည့္ေပးပီးထမင္းျဖဴထည့္ကာသမေအာင္ခပ္ဖြဖြေမႊေပးပီးလွ်င္မီးပိတ္လို႔ရပါပီ
ၾကက္ဆာေတး ******
ၾကက္ရင္ပံုသား (၃၀)က်ပ္သား
နံနံေစ့မႈန္႔ စားပြဲတင္ဇြန္း၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
ခ႐ုဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
အေရာင္တင္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ႁမႊာ
စပါးလင္ ၂ေခ်ာင္း
ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၄ဇြန္း
နံနံေစ့မႈန္႔ စားပြဲတင္ဇြန္း၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
ခ႐ုဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
အေရာင္တင္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ႁမႊာ
စပါးလင္ ၂ေခ်ာင္း
ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၄ဇြန္း
~ၾကက္ရင္ပံုသားကိုအလႊာေခ်ာင္းေလးမ်ားလွီး၍ေရစင္ေအာင္ေဆးကာဆားအနည္းငယ္ႏွင့္နယ္ထားပါ
~က်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုႀကိတ္စက္(Blender)ထဲတြင္ေရာႀကိတ္ပါ
~ထိုအႏွစ္မ်ားႏွင့္ၾကက္သားကိုသမေအာင္နယ္၍ေရခဲေသတၱာထဲတြင္အနည္းဆံုး(၈)နာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ
~ထို႔ေနာက္အကင္တံတြင္ထိုး၍တစ္ဖက္လွ်င္(၃)မိနစ္မွ(၄)မိနစ္ထိကင္ေပးပါ
~အနံ့ေမႊး၍အသားႏူးလွ်င္သခြားသီး ၾကက္သြန္နီ
ႏွစ္သက္ရာေဆာ့စ္တို႔ႏွင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါပီ
~က်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုႀကိတ္စက္(Blender)ထဲတြင္ေရာႀကိတ္ပါ
~ထိုအႏွစ္မ်ားႏွင့္ၾကက္သားကိုသမေအာင္နယ္၍ေရခဲေသတၱာထဲတြင္အနည္းဆံုး(၈)နာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ
~ထို႔ေနာက္အကင္တံတြင္ထိုး၍တစ္ဖက္လွ်င္(၃)မိနစ္မွ(၄)မိနစ္ထိကင္ေပးပါ
~အနံ့ေမႊး၍အသားႏူးလွ်င္သခြားသီး ၾကက္သြန္နီ
ႏွစ္သက္ရာေဆာ့စ္တို႔ႏွင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါပီ
Credit - Ei's Cooking Diary
0 comments:
Post a Comment