![]() |
ၾကက္သဲျမစ္ခ်ဥ္စပ္ထမင္းေၾကာ္ |
ၾကက္သဲျမစ္ ၃၀က်ပ္သားထမင္းျဖဴ ပန္းကန္လံုး၂လံုး
ၾကက္ဥ ၂လံုး
မုန္လာဥနီ ၅က်ပ္သား
ဘိုစားပဲသီး ၅က်ပ္သား
ဂ်ပန္ေျပာင္းဖူး အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အနည္းငယ္
သံပုရာသီး ၁လံုး
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၁၀ေတာင့္
ခ႐ုဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
အေရာင္တင္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၃ဇြန္း
တ႐ုတ္မဆလာ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာ(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၇ဇြန္း
ၾကက္ဥ ၂လံုး
မုန္လာဥနီ ၅က်ပ္သား
ဘိုစားပဲသီး ၅က်ပ္သား
ဂ်ပန္ေျပာင္းဖူး အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အနည္းငယ္
သံပုရာသီး ၁လံုး
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၁၀ေတာင့္
ခ႐ုဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
အေရာင္တင္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၃ဇြန္း
တ႐ုတ္မဆလာ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာ(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၇ဇြန္း
~ၾကက္သဲျမစ္မ်ားကိုအတံုးေသးေလးမ်ားလွီး၍ေရေဆးကာအရသာမႈန္႔ ဆား ခ႐ုဆီတို႔ျဖင့္နယ္ထားပါ
~ဟင္းသီးမ်ားကိုအတံုးေသးေလးမ်ားလွီး၍ေရေဆးကာစစ္ထားပါ
~ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲတြင္င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကိုညႇပ္ထည့္၍သံပုရာသီးကိုအရည္ညႇစ္ထည့္ထားပါ
~ဒယ္အိုးထဲတြင္ဆီ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၃ဇြန္းခန္႔)ထည့္၍အပူေပးပီးခေလာက္ထားေသာၾကက္ဥမ်ားကိုထည့္ေမႊကာမေက်တေက်ေခ်ပီးဆယ္ထားပါ
~ထိုဒယ္အိုးထဲသို႔ဆီထပ္ထည့္၍ပူလာလွ်င္ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ အေရာင္တင္မႈန္႔တို႔ကိုထည့္၍ဆီသတ္ပါ
~ေမႊးပီးႂကြပ္လာလွ်င္ၾကက္သဲျမစ္ႏွင့္တ႐ုတ္မဆလာအနည္းငယ္ထည့္ေမႊပီးအေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ဟင္းသီးမ်ားကိုထည့္ကာ(၂)မိနစ္ခန္႔ေၾကာ္ေပးပါ
~ထို႔ေနာက္ထမင္းျဖဴ ၾကက္ဥေၾကာ္ ပဲငံျပာရည္ သံပုရာရည္ င႐ုတ္သီးစိမ္း အရသာမႈန္႔ ဆားတို႔ကိုထည့္၍သမေအာင္ေမႊေၾကာ္ပါ
~ထမင္းမ်ားေျခာက္လာပီးအရသာစိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္လွ်င္တ႐ုတ္မဆလာႏွင့္ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို႔ကိုအုပ္၍သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါပီ
~ဟင္းသီးမ်ားကိုအတံုးေသးေလးမ်ားလွီး၍ေရေဆးကာစစ္ထားပါ
~ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲတြင္င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကိုညႇပ္ထည့္၍သံပုရာသီးကိုအရည္ညႇစ္ထည့္ထားပါ
~ဒယ္အိုးထဲတြင္ဆီ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၃ဇြန္းခန္႔)ထည့္၍အပူေပးပီးခေလာက္ထားေသာၾကက္ဥမ်ားကိုထည့္ေမႊကာမေက်တေက်ေခ်ပီးဆယ္ထားပါ
~ထိုဒယ္အိုးထဲသို႔ဆီထပ္ထည့္၍ပူလာလွ်င္ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ အေရာင္တင္မႈန္႔တို႔ကိုထည့္၍ဆီသတ္ပါ
~ေမႊးပီးႂကြပ္လာလွ်င္ၾကက္သဲျမစ္ႏွင့္တ႐ုတ္မဆလာအနည္းငယ္ထည့္ေမႊပီးအေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ဟင္းသီးမ်ားကိုထည့္ကာ(၂)မိနစ္ခန္႔ေၾကာ္ေပးပါ
~ထို႔ေနာက္ထမင္းျဖဴ ၾကက္ဥေၾကာ္ ပဲငံျပာရည္ သံပုရာရည္ င႐ုတ္သီးစိမ္း အရသာမႈန္႔ ဆားတို႔ကိုထည့္၍သမေအာင္ေမႊေၾကာ္ပါ
~ထမင္းမ်ားေျခာက္လာပီးအရသာစိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္လွ်င္တ႐ုတ္မဆလာႏွင့္ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို႔ကိုအုပ္၍သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါပီ
Credit. - Ei's Cooking Diary
0 comments:
Post a Comment