အလြန္ရသာရွိေသာ ၾကက္ဆီထမင္း တစ္ပြဲ ဖန္တီးမယ္
- ရွမ္းဆန္ ၂ လုံး
- ၾကက္ေပါင္ ၄ေပါင္
- ၾကက္ဆီဖတ္(အေရခြံ) ၁၀ သား
- ၾကက္ရိုး ၁ဝသား
- စပါးလင္ ၁ ပင္
- ဂ်င္း ၁လက္မ ခန႔္ ၁တုံး
- ဆား အနည္းငယ္
- သၾကား
- ပဲအေနာက္ရည္
- င႐ုတ္ေကာင္း
- ခ႐ုဆီ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀ မႊာ
- ၾကက္ဆီဖတ္(အေရခြံ)မ်ားကို ဆီအနည္းငယ္ ထည့္၍ ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္ အေရခြံမ်ားကို ဖယ္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာ ႏုတ္ႏုတ္စင္း ဂ်င္း ၅ ျပားခန႔္ ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါ။
- ၾကက္ေပါင္ ၄ေပါင္ ႏွင့္ ၾကက္ရိုးကို ေရေဆးၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း စပါးလင္ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ျပဳတ္ထားပါ။ ျပဳတ္ေနစဥ္ အေပၚ အျမဳပ္မ်ားကို ဖယ္ျပစ္ၿပီး ၃၀ မိနစ္ခန႔္ ျပဳတ္ထားပါ။
- ၾကက္သားႏူးလၽွင္ ၾကက္သားမ်ား ဖယ္ၿပီး ပိုေသာ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို အေအးခံထားပါ။ ၾကက္သားကို ျပဳတ္ထားေသာ အတိုင္းႀကိဳက္လၽွင္ အရွည္လိုက္ လွီးထားပါ။ (ဆီ ေရ အနည္းငယ္ ခ႐ုဆီ အေနာက္ရည္ သၾကား င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ႏွင့္နယ္ၿပီး အဖုံးအုပ္ၿပီး ၅ မိနစ္ခန႔္ ေၾကာ္ပါတယ္။)
- ဆန္ကို ေရေဆးၿပီး ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ထည့္ပါ။ ၾကက္ဆီခ်က္ ႏွင့္ ၾကက္ျပဳတ္ေရ အပါအဝင္ ေရနို႔ဆီဘူး ၃လုံး ထည့္ပါ။ သၾကား ဆား ဂ်င္း ၃ျပား ခန႔္ ထည့္၍ တည္ပါ။ သခြားသီး နံနံပင္ အခ်ဥ္ တို႔ႏွင့္ တြဲဖက္ သုံးေဆာင္နိုင္ပါတယ္။
- အခ်ဥ္ က chili sauce (သို႔) ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္း
- ဂ်င္း ပဲငံျပာရည္ အၾကည္/အေနာက္ သံပုရာသီး သၾကား ေရာေဖ်ာ္တာႏွင့္လည္း တြဲဖက္စားနိုင္ပါတယ္။
- ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ပိုပါက ဆား ၾကက္သားမွုန႔္ င႐ုတ္ေကာင္း ေက်ာက္ဖ႐ုံသီးတို႔ႏွင့္ ဟင္းခ်ိဳ ခ်က္နိုင္ပါတယ္။
ဒီလိုဆိုရင္ အားလုံးအတြက္ ေကာင္းမြန္ေသာ ၾကက္ဆီထမင္း ျဖစ္လို႔သြားပါၿပီ။
0 comments:
Post a Comment